Wilgotne muffiny mocno czekoladowe

To ulubione muffiny mojego męża. On ich nie je. On je pożera. Wilgotne, mocno czekoladowe. Wyrastają idealnie! To świetna propozycja dla czekoladowych łasuchów. Polecam bardzo ;).


Składniki na 12 dużych muffinek:
2 szklanki mąki
1,5 łyżki gorzkiego kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1/2 szklanki oleju
1 1/2 szklanki mleka
1,5 tabliczki czekolady (u mnie mleczna)

Piekarnik nagrzać do 180 stopni, funkcja góra-dół. Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami.
Do miski wbić jaja, dolać olej i mleko. Roztrzepać. W osobnej misce połączyć przesianą z proszkiem mąkę, kakao i cukier. Zamieszać i wlać mokre składniki. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę czekoladę, Wymieszać lekko tylko do połączenia składników. Ciasto nakładać prawie do końca papilotek. Piec około 20 minut.
Ostudzone można posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Polecane posty:

Tagi , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie jestem robotem :)